

Zincir mekanizması iyi yağlama ile yüksek performansına ulaşabilirsiniz.
|
YAĞLAMA ŞEKİLLERİ
4 mt./s'ye kadar olan zincirlerde; Yağdanlık ve Fırça ile yağlama yapılmalıdır. 7 mt./s'ye kadar olan zincirlerde; Zincir Muhafazası altında Damlama yolu ile yağlanır. 12 mt./s'ye kadar olan zincirlerde; Tozdan korunmuş zincir muhafazası altında Daldırma ile yağlanır. 12 mt.'s'yi geçen zincirlerde; Tozdan korunmuş zincir muhafaza altında Pompa ile Basınçlı bir şekilde yağlama yapılmalıdır. |

tRANSMISYON SOZLÜĞÜ Zincir: Zincir iç ve dış bakladan oluşmaktadır. Burç ve pim zincirin mafsal hareketini oluşturmaktadır. Zincir parçaları çeşitli malzemelerden üretilmektedir. Bunların ana yapısı, ıslah, sementasyon ve alaşımlı çeliklerdir.
Bakla: Baklalar kopma ile karşı karşıya kaldığından dolayı ıslah edilmiş çelikten kullanılmaktadır. Zincirin tipi ve özelliğine göre ısıl işlem uygulanıp istenen kopma mukavemeti sağlanır.
Pim: Pimler silindirik yapısından dolayı, yüzeyi yüksek basınca ve birçok farklı yükün etkisinde kalmaktadır. Bundan dolayı, genellikle pim yüzeyinin, aşınma dayanımını arttırmak amacı ile semente malzeme kullanılarak setleştirme yapılır.

Makara: Koruyucu makara darbeye maruz kaldığından dolayı ıslah çeliklerden üretilmektedir. İşleyen makaralarda aynı şekilde ıslah veya alaşımlı çeliklerden üretilerek sertleştirilir. Makaranın bir diğer fonksiyonu ise burcu korumaktır.
Doğru zincirin bulunması için zincirin ölçüsünün belirlenmesi gerekmektedir. Bir zincirin ölçüsü hatvesine, iç genişliğine ve makara çapına bakılarak bulunabilinir. .